اولین پناهگاه برای معتادان به اینترنت

ترجمه جواد صبوحی

 The Guardian

Thursday August 24, 2006

اولین پناهگاه معتادان به اینترنت در چین با هدف کمک به آنها و برای آنکه پلی میان آنان و دنیای واقعی خانواده هایشان شود افتتاح شد. این مرکز دولتی می تواند پاسخی به افزایش غیر قابل تصور سایتهای اینترنتی در چین باشد .

طبق آمارهای موجود ازهر هشت کاربر جوان آن، یک نفر به اینترنت معتاد است.بر اساس گزارش رسانه های محلی چین مرکزکار جوانان این کشور دیروز پیشنهاد کرد " انجمن سان شای شانگهای "خدمات مختلف خود را همچون محیط رایگان و ارایه مشاوره به جوانانی که می خواهند اوقات فراغت خود را بگونه ای دیگر ، در بیرون از خانه و در کافه اینترنتها سپری کنند  AP استفاده کودکان چینی از اینترنت/عکس از اختصاص دهد. . در زمان مشخص شده مراجعه کنندگان می توانند کتاب بخوانند ، پیانو بنوازند و یا با کامپیوترها بازی کنند.

"وانگ هووی" مدیر اجتماعی این خانه در گفت و گو با شانگهای دیلی گفت:" هدف در خانه نیمه کاره ، منع جوانان از دسترسی به اینترنت نیست ، بلکه این مرکز ابزاری است تا محیط کافه اینترنتهای افسرده به محلی برای بحث و تبادل نظرمنطقی میان مراجعه کنندگان در این خصوص که چرا باید زمان زیادی را صرف گذراندن در دنیای واقعی کنند ، تبدیل شود و به هیچ وجه اجباری در آمدن نوجوانان به این مرکز نیست.ما وب گردی شبانه جوانان و اشتیاق آنها را دیدیم و آنها را به خانه نیمه کاره آوردیم تا غصه های آنها را به شادی تبدیل کنیم."این روزنامه همچنین نوشت :  سه پسر که همگی از اعضای یک خانواده بودند نخستین مراجعه کنندگان به این مرکز را تشکیل می دادند. افتتاح این مرکز را می توان نتیجه تلاش دیرهنگام مدیران و مسوولانی دانست که همواره از مشکلات و تبعات ناشی از استفاده  بی رویه از اینترنت گله و شکایت داشتند.طبق یک نظر سنجی که توسط انجمن جوانان چین صورت گرفته است 13 درصد جوانان چینی با دستیابی به اینترنت آنلاین بیش از 38 ساعت از وقت خود درهفته – صرف این مقدارزمان بر اساس بهداشت جهانی اعتیاد به اینترنت تعریف شده است – را در اینترنت می گذرانند.

طبق تحقیق دیگری که توسط آکادمی علوم چین صورت پذیرفته است  80 درصد دانش آموزانی که در امتحانات پایان سال مردود می شوند به اینترنت معتاد می شوند.وسواس در استفاده از اینترنت به پیامدهایی چون بی خوابی ، افسردگی و شیوع انواع بیماری روحی – روانی و نهایتا مرگ منجر می شود.

با توجه به اینکه پیش بینی می شود تعداد کاربران چینی امسال از سقف 160 میلیون نفر فراتر رود انتظار می رود به موازات آن مشکلات ناشی از این امرنیز گسترش بیشتری یابد هرچند مسوولان امیدوارند راهی را برای جبران تبعات این مساله بیابند.سال گذشته نخستین کلینیک درمانی چین برای درمان معتادان اینترنتی در بیمارستان نظامی شهر پکن گشایش یافت.علاوه بر این "اتحادیه جوانان چین" ( شاخه ای از حزب کمونیست ) شبکه ملی "هدف از آینده " را با هدف مبارزه با اعتیاد اینترنتی راه اندازی کرد.خبرگزاری دولتی شین هوا در گزارشی به نقش تبلیغات در یک سریال جدید تلوزیونی  با نام "داستان دیانمائو خجالتی " ، و نیزعوامل دیگری چون سانسورشدید در کافه اینترنتها در افزایش بزهکاری و شرارت در میان نوجوانان اشاره می کند که در این میان نمی توان نقش موسسات تجاری مختلف را با انگیزه کسب سود و منافع اقتصادی نادیده گرفت.

پرسش روانشناسان این است که آیا پناهگاه شانگهای قادر است توفیق بیشتری در آشتی دادن جوانان با دنیای واقعی کسب کند یا خیر."

سونگ هاو" مدیربخش روانشناسی جوانان یکی از مدارس چین می گوید:"من گمان نمی کنم این مرکز بتواند کمک زیادی را انجام دهد .این مرکز می تواند مسیری برای خانواده هایی باشد که ترجیح می دهند به جای گفت و گو با جوانان خود بعد از مواجهه با مشکلات  به پزشکان و یا مشاوران مراجعه کنند.دلیل استفاده بیش از اندازه اینترنت و وابستگی به آن فقدان محبت و عاطفه در درون خانواده هاست.والدین و معلمان تنها کارشان نمره دادن به امتحانهای است که هر از گاهی از بچه ها می گیرند.